x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Autorităţile din Florida îngrijorate de NUMĂRUL CRESCÂND al cazurilor de LEPRĂ. Cine este vinovatul

Autorităţile din Florida îngrijorate de NUMĂRUL CRESCÂND al cazurilor de LEPRĂ. Cine este vinovatul

23 Iul 2015   •   15:19
Autorităţile din Florida îngrijorate de NUMĂRUL CRESCÂND al cazurilor de LEPRĂ. Cine este vinovatul

În Florida numărul celor care se îmbolnăvesc de lepră creşte alarmant, relatează CNN.

Experţii spună că această creştere a numărului îmbolnăvirilor este posibil să fie din cauza contactului oamenilor cu animalele tatu (armadillo).

În mod normal, în acest stat, sunt semnalete în jur de 12 cazuri de lepră, iar până la această dată au fost înregistrate deja 9 cazuri, spune Departmanetul de Sănătate din Florida.

Ultimul caz de lepră a fost semnalat în urmă cu trei săptămâni.

Unele dintre aceste animale, tatu, sunt purtătoare de lepră, spun specialiştii de la Centrul de Prevenire şi Control al Bolilor. Tatu fiind singurul animal care este purtătorul acestei boli.

Lepra este una dintre bolile rare, în SUA semnalându-se anual între 50 şi 100 de cazuri.

Lepra, ca şi tuberculoza, se poate cotacta prin tuse sau strănut dar 95% din populaţia lumii este imună la această boală.


Specialiştii apreciază că motivul pentru care boala este mai răspândită în Florida ar fi că această zonă se află într-un rapid proces de urbanizare. Zonele cu locuinţe s-au extins enorm ocupând habitatul unde trăiesc aceste animale şi astfel oamenii intră în contact direct cu ele, de aici şi îmbolnăvirile.

Prognostocul persoanelor care se îmbolnăvesc de lepră este unul pozitiv dacă boala este depistată din timp însă netratată poate duce la moartea pacientului.

×