x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ca israelian, Abramovici poate intra in Marea Britanie!

Ca israelian, Abramovici poate intra in Marea Britanie!

30 Mai 2018   •   07:58
Ca israelian, Abramovici poate intra in Marea Britanie!

Dupa dobandirea cetateniei israeliene, miliardarul Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, poate intra pe teritoriul Marii Britanii, fara sa solicite viza, a confirmat un reprezentant al premierului Theresa May.

 

Oficialul a precizat ca, in acest caz, sederea in Regatul Unit nu poate depasi sase luni. "Daca vor traiasca, sa munceasca sau sa invete in Marea Britanie, israelienii au nevoie de viza", a adaugat functionarul.

Ministerul britanic de interne explica, pe site-ul sau, ca un cetatean israelian poate veni in Regatul Unit in vizita de afaceri numai in cazuri concrete si dupa reguli stricte. Printre altele, nu au nevoie de viza cei care primesc onorarii pentru ca prezinta cursuri si lectii in institutiile de invatamant sau ofera asistenta juridica in procesele din instantele de judecata.

"Cred ca este o mijloc de presiune. mic, modest. O modalitate de a sugera nu numai lui Abramovici, dar tuturor oligarhilor rusi, ca ar putea exista o continuare, pana la o ancheta la Scotland Yard. Un gest nesemnificativ, dar demonstrativ, care ar putea fi urmat de altele", a comentat avocatul patronului clubului britanic de fotbal Chelsea.

In opinia lui, daca se doreste, averea oricarui mare om de afaceri rus poate fi considerata ca fiind de provenienta dubioasa.

 

×