x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cartelurile de droguri din Mexic distribuie alimente populației, în contextul pandemiei de coronavirus

Cartelurile de droguri din Mexic distribuie alimente populației, în contextul pandemiei de coronavirus

07 Apr 2020   •   11:56
Cartelurile de droguri din Mexic distribuie alimente populației, în contextul pandemiei de coronavirus
Sursa foto: observator.tv

Membri ai cartelurilor de droguri din Mexic distribuie alimente și bunuri locuitorilor din două oraşe pentru a-i ajuta să supraviețuiască pandemiei de coronavirus, potrivit presei locale, preluate de dpa.

Surse oficiale au declarat că se fac investigații despre livrările de mâncare și produse de primă necesitate care ar fi fost efecutate de Cartelul Golfului din statul de nord-est Tamaulipas (aflat în nord-estul țării), în statul Michoacan (situat în vest).

Cartelurile au obiceiul de a împărți alimente și jucării cu diverse ocazii, precum Ziua Copilului ori când au loc dezastre naturale, cu scopul de a câștiga simpatia comunității. 

Tamaulipas este un stat aflat la granița cu SUA, unde membri ai rețelelor de traficanți au distribuit, în week-end-ul trecut, conserve de ton, ulei, zahăr în cutii de carton familiilor din cartierele aflate la marginea capitalei, Ciudad Victoria.

El Blog del Narco, un site ce transmite informaţii despre crima organizată, a publicat fotografii care arată etichete pe cutii pe care scrie "Cartel del Golfo: În sprijinul Ciudad Victoria".

Alimente au fost împărțite și comunitatea Acahuato, din statul Michoacan, un oraş de lângă Apatzingan, unde operează diferite organizaţii, inclusiv Los Viagras.

Criza coronavirusului a paralizat parţial economia Mexicului, unde populaţiei i s-a cerut să se autoizoleze.

În mexic sunt înregistrate, deocamdată, 2.439  de infecții, din care 125 de persoane au decedat.

×
Subiecte în articol: coronavirus carteluri de droguri mexic