x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus sau riscul unei epidemii mondiale. OMS le cere francezilor să nu intre în panică

Coronavirus sau riscul unei epidemii mondiale. OMS le cere francezilor să nu intre în panică

14 Mai 2013   •   10:50
Coronavirus sau riscul unei epidemii mondiale. OMS le cere francezilor să nu intre în panică

Organizaţia Mondială a Sănătăţii le-a cerut francezilor să nu supraaglomereze spitalele, în pofida prezenţei în ţară a două cazuri de persoane infectate cu coronavirus asemănător SRAS (sindromul respirator acut sever), a anunţat purtătorul de cuvânt al organizaţiei. Înainte de a se prezenta la un spital, "francezii (...) trebuie să se întrebe dacă au fost expuşi la alte persoane care s-au deplasat în regiunile afectate. Nu dorim ca sistemul de sănătate să fie supraîncărcat. Dat fiind cele două cazuri din Franţa, posibilitatea ca cineva să se îmbolnăvească este foarte scăzută", a declarat pentru AFP Gregory Hartl.

În total, 34 de cazuri de persoane infectate cu noul virus în lume au fost notificate OMS din septembrie 2012, iar 18 persoane au murit, potrivit ultimului bilanţ. OMS nu dispune încă de suficiente informaţii pentru a formula concluzii privind modul şi sursa transmiterii coronavirus.

Hartl a explicat că mai multe studii sunt în curs pentru a încerca să descifreze misterul acestui nou virus. Dar, potrivit oficialului OMS, subiectul va fi cu siguranţă discutat la viitoare adunare mondială a sănătăţii care începe pe 20 mai la Geneva.

OMS nu are pentru moment motive să modifice recomandările de călătorie şi comerţ cu Arabia Saudită.

În urmă cu 10 ani, pandemia SRAS, plecată din China, a cauzat moartea a peste 800 de persoane şi a provocat îngrijorare în întreaga lume.

Noul virus este totuşi diferit de SRAS, în special pentru că provoacă o insuficienţă renală rapidă. Cazuri de infectare cu acest nou coronavirus au fost detectate până în prezent în Arabia Saudită, Iordania, Marea Britanie, Germania şi Franţa.

×