x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Demonstrații de amploare la Tel Aviv împotriva noilor restricții. Rata șomajului a ajuns la 21%

Demonstrații de amploare la Tel Aviv împotriva noilor restricții. Rata șomajului a ajuns la 21%

12 Iul 2020   •   20:30
Demonstrații de amploare la Tel Aviv împotriva noilor restricții. Rata șomajului a ajuns la 21%

Demonstrații de amploare au avut loc, ieri, în Piața Rabin din Tel Aviv, din cauza noilor restricții impuse de guvern, ca urmare a creșterii infecțiilor cu COVID-19. Mii de persoane au protestat față de reacția autorităților la criza economică, transmite Reuters.

Premierul Benjamin Netanyahu a reintrodus, în această săptămână, mai multe restricţii din cauza creșterii alarmante a infecțiilor cu COVID-19. Acestea afectează mai multe afaceri și locuri de muncă.

Rata şomajului a urcat la 21% în Israel, după ce ţara a intrat în izolare parţială în luna martie, iar pachetele de ajutor promise de guvern întârzie.

Adunările publice sunt limitate în această țară, dar manifestații au purtat măști. 

Autoritățile nu au comunicat numărul persoanelor prezente la proteste. 

Întrucât mai puţin de jumătate din ajutorul de 29 de miliarde de dolari, promis iniţial, a fost plătit oamenii au devenit nemulţumiți.

Netanyahu a promis un nou plan de sprijin social, spunând că măsurile vor oferi o plasă de siguranţă.

În ultimele câteva săptămâni, protestatarii, din întreg spectrul politic, au ieşit în stradă, cerând accelerarea plăţii compensaţiilor de către guvernul de coaliţie, pe care îl consideră supradimensionat şi ineficient.

×