x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Directorul general de la Aston Martin părăsește compania. Cine vine în fruntea contructorului auto britanic

Directorul general de la Aston Martin părăsește compania. Cine vine în fruntea contructorului auto britanic

25 Mai 2020   •   10:51
Directorul general de la Aston Martin părăsește compania. Cine vine în fruntea contructorului auto britanic

Directorul general al constructorului auto britanic Aston Martin, va părăsi compania din  cauza restructurării echipei manageriale. El şi va fi înlocuit cu CEO-ul de la Mercedes-AMG, Tobias Moers, transmite Reuters. 

Andy Palmer ocupă postul de director general la Aston Martin din 2014.

Prețul acțiunilor companiei Aston Martin se află în declin din octombrie 2018. Mașinile au devenit celebre în filemele cu agentul secret James Bond. 
Compania cu o vechime de 107 ani și a raportat pierderi semnificative în primul trimestru din acest an, după ce vânzările au scăzut cu aproape o treime.

"Este evident că am suferit o lovitură serioasă din partea epidemiei cu COVID-19, începând cu luna ianuarie în China, dar a devenit mai clar după ce virusul s-a răspândit în Europa şi SUA", a declarat, la începutul lunii mai, Andy Palmer.

Grupul german Daimler deţine 5% din acțiunile Aston Martin şi furnizează constructorului britanic motoare Mercedes-AMG.

În ianuarie 2020, miliardarul canadian Lawrence Stroll a preluat o participaţie de aproape 20% la Aston Martin pentru 263 milioane de dolari, într-un moment în care constructorul auto trecea printr-o perioadă dificilă şi avea nevoie de bani. 

×