x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Evo Morales se declară dispus să se întoarcă în Bolivia, dacă „poporul o va cere”

Evo Morales se declară dispus să se întoarcă în Bolivia, dacă „poporul o va cere”

13 Noi 2019   •   22:10
Evo Morales se declară dispus să se întoarcă în Bolivia, dacă „poporul o va cere”
Sursa foto: antena3

Preşedintele bolivian demisionar Evo Morales s-a declarat dispus, miercuri, să se întoarcă în ţara sa pentru a aplana situaţia, dacă i se va cere acest lucru, relatează AFP şi DPA.

„Dacă poporul meu o va cere, suntem dispuşi să ne întoarcem (în Bolivia) pentru a aplana situaţia”, a afirmat Morales, într-o conferinţă de presă la Ciudad de Mexico.

„Vom reveni mai devreme sau mai târziu”, a dat el asigurări.

Morales, care a ajuns marţi în Mexic, unde beneficiază de azil politic, a făcut de asemenea apel la „un dialog naţional” pentru a rezolva criza din Bolivia.

El a respins totodată legitimitatea preşedintelui interimar, senatoarea Jeanine Anez, care încearcă să acopere vidul politic ce s-a format după demisia lui Evo Morales, acesta din urmă spunând că este vorba de o „lovitură de stat”.

Jeanine Anez, al doilea vicepreşedinte al Senatului, s-a proclamat la conducerea Boliviei, în ciuda absenţei cvorumului în Parlament, invocând „necesitatea de a crea un climat de pace socială” în ţară, lovită de o gravă criză politică de la alegerile prezidenţiale de la sfârşitul lunii octombrie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: evo morales bolivia