x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ford reduce producția de autovehicule în Germania din cauza defictului de cipuri

Ford reduce producția de autovehicule în Germania din cauza defictului de cipuri

04 Mai 2021   •   11:10
Ford reduce producția de autovehicule în Germania din cauza defictului de cipuri

Constructorul american de autovehicule Ford a anunţat reducerea producţiei în fabricile sale din Koln şi Saarlouis, din Germania, din cauza aprovizionării deficitare cu cipuri, scrie Reuters.

"Situaţia pe piaţa globală a semiconductorilor rămâne tensionată şi, potrivit estimărilor, tendinţa va continua în următoarele luni, ceea ce va afecta lanţul de aprovizionare", transmite compania.

Ford va acorda proritate vehiculelor deja comandate de clienți. Societatea estimează că problemele în aprovizionarea cu cipuri vor continua până în 2022.

Astfel, circa 5.000 de angajați de la Koln vor lucra după un program redus de muncă, între 3 mai-18 iunie și 30 iunie-9iulie. Producția va fi reluată pe 16 august.

Lipsa cipurilor va reduce producția cu 1,1 milioane de autovehicule Ford în 2021. 
"Există mai multe momente dificile în faţa noastră. Deficitul de semiconductori şi impactul asupra producţiei se va înrăutăţi", spune directorul general, Jim Farley.

Ford se așteaptă la un profit operațional între 5,5-6,5 miliarde de dolari în acest an, cu 2,5 miliarde de dolari față de estimările anterioare. Totodată, compania se așteaptă la o reducere de 50% a producției în al doilea trimestru.

Și alți producătorii auto, Renault, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen AG, Nissan Motor şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto și încearcă să reducă dependenţa de furnizorii de cipuri din Asia şi SUA.

Defictul de cipuri vine îndeosebi de la creșterea cererii acestora în industria componentelor electronice, pe fondul izolării în case a populației din cauza pandemiei de COVID-19, care a dus la creșterea vânzărilor d e laptopuri și console pentru jocuri video.
 

×
Subiecte în articol: ford germania