x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Fostul arhiepiscop, acuzat că a acoperit abuzurile sexuale ale unui preot pedofil, a fost achitat

Fostul arhiepiscop, acuzat că a acoperit abuzurile sexuale ale unui preot pedofil, a fost achitat

06 Dec 2018   •   15:24
Fostul arhiepiscop, acuzat că a acoperit abuzurile sexuale ale unui preot pedofil, a fost achitat
Sursa foto: Captură ecran

Fostul arhiepiscop australian, Philip Wilson, a câştigat apelul făcut într-o instanţă din Australia, după ce a fost condamnat iniţial pentru că a ascuns abuzurile sexuale făcute de un preot pedofil din regiunea Hunter, potrivit The Guardian.

Judecătorul tribunalului din Newcastle, Roy Ellis, a declarat, joi, că nu există dovezi clare prin care să se demonstreze că arhiepiscopul este implicat în această infracţiune. Ellis a mai afirmat că suspiciunea nu este un înlocuitor al dovezilor.

Wilson, în vârstă de 68 de ani, care a stat în arest la domiciliu aproximativ patru luni, a avut voie să urmărească decizia judecătorului prin intermediul unei camere de filmat care înregistra în interiorul tribunalului, pentru a nu fi nevoit să se întâlnească cu jurnaliştii.

Potrivit procurorilor, Wilson a fost înştiinţat de doi băieţi, în 1976, că au fost abuzaţi sexual de preotul pedofil James Fletcher, dar că nu a făcut nimic în această privinţă. Wilson a refuzat să discute cu poliţia în 2004, când Fletcher a fost arestat prentru un alt caz.

 

 

×