x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Giganții din tehnologia informației iau măsuri împotriva dezinformării legate de coronavirus

Giganții din tehnologia informației iau măsuri împotriva dezinformării legate de coronavirus

06 Mar 2020   •   12:18
Giganții din tehnologia informației iau măsuri împotriva dezinformării legate de coronavirus

Compania americană Apple elimină din App Store aplicațiile legate de coronavirus care nu provin de la instituții oficiale precum guverne sau organizații de sănătate. 

Patru dezvoltatori independenți au reclamat că Apple le-a respins aplicațiile care ar fi permis oamenilor să vadă statistici despre cazurile de infectare cu virusul COVID-19, deși unele dintre aceste aplicații au folosit date din surse de încredere, cum ar fi Organizația Mondială a Sănătății (OMS). 

Apple spune însă că analizează de unde provin datele despre epidemie și dacă dezvoltatorii reprezintă organizații în care utilizatorii pot avea încredere.

Decizia vine pe fondul restricțiilor impuse de companiile mari de tehnologie, pentru a evita dezinformările legate de epidemia de coronavirus pe platformele lor.

Platforma online Amazon i-a avertizat pe vânzători, încă de luna trecută, că va elimina produsele care pretind că ucid coronavirusul.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a scris, în această săptămână, că vrea să se asigure asupra faptului că oamenii pot avea acces la informații credibile și exacte despre epidemie și că elimină teoriile conspirației.

Google prezintă informații de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) în partea de sus a căutărilor despre coronavirus, într-un modul special, și a interzis reclamele pentru produsele anti-coronavirus.

Mediafax

×