x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe GRAMMY 2018: Trandafirii albi, simbol al luptei împotriva abuzurilor sexuale

GRAMMY 2018: Trandafirii albi, simbol al luptei împotriva abuzurilor sexuale

29 Ian 2018   •   06:59
GRAMMY 2018: Trandafirii albi, simbol al luptei împotriva abuzurilor sexuale

Industria muzicală s-a alăturat celei cinematografice în lupta împotriva abuzurilor sexuale, majoritatea participanţilor la cea de-a 60-a ediţie a premiilor Grammy, Oscarurile muzicii americane, păşind pe covorul roşu al evenimentului afişând un trandafir alb în piept, conform New York Times.

 

Numeroşi muzicieni şi producători de muzică au acceptat propunerea de a-şi purta trandafiri albi în semn de susţinere pentru victimele abuzurilor sexuale din industria muzicală.

Pornind de la iniţiativa Time's Up împotriva hărţuirilor sexuale şi inegalităţii la locul de muncă, ce a fost reprezentată şi la gala Globurilor de Aur, în această lună, când numeroase actriţe au optat să poarte rochii de culoare neagră, organizaţia Voices in Entertainment a început de miercuri o campanie prin e-mail prin care a îndemnat la adoptarea trandafirului alb ca simbol al susţinerii victimelor abuzurilor sexuale.

Conform Voices in Entertainment, trandafirul alb "reprezintă din punct de vedere istoric speranţa, pacea, empatia şi rezistenţa".

Într-un mesaj transmis duminică, înaintea ceremoniei Grammy, organizaţia Voices in Entertainment susţinea lupta pentru "reprezentare egală la locul de muncă, pentru un leadership care să reflecte diversitatea societăţii noastre, locuri de muncă fără agresiuni sexuale şi un nivel mai ridicat de conştientizare" al abuzurilor săvârşite în industria muzicală. AGERPRES

×