x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Grecia: Cutremur în apropiere de Atena

Grecia: Cutremur în apropiere de Atena

16 Ian 2018   •   06:17
Grecia: Cutremur în apropiere de Atena

Un cutremur moderat, cu magnitudinea 4,4, a fost resimţit luni seară în capitala Greciei, au anunţat specialişti şi Observatorul naţional din Atena care iniţial informase că magnitudinea a fost 4,2.

 

Seismul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, iar epicentrul său a fost localizat la 24 de kilometri nord-est de capitală, a precizat Observatorul. Cutremurul a fost urmat de replici cu o magnitudine mai mică.

"Seismul cu magnitudinea 4,4 a fost simţit în capitală şi până în oraşele Lamia şi Corint", a declarat la postul public de televiziune ERT şeful organizaţiei naţionale elene de prevenire a cutremurelor, Efthymios Lekkas.

"Locuitorii nu trebuie să se îngrijoreze. Nu ne aşteptăm la ceva mai important", a adăugat el. Specialistul a precizat că zona epicentrului mişcării de pământ se caracterizează prin "mici falii care nu au capacitatea de a declanşa ceva mai important", relateaza agerpres.

Deocamdată nu au fost anunţate pagube materiale şi nici răniţi. În iulie, un cutremur cu magnitudinea 6,7 a făcut doi morţi şi sute de răniţi pe insula Kos, loc de atracţie turistică, şi pe malul celălalt al Mării Egee, în staţiunea turcă Bodrum.

Grecia şi Turcia se găsesc pe linii importante de falie seismică şi au fost lovite de mai multe cutremure în ultimii ani.

×
Subiecte în articol: grecia atena cutremur