x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Iordania a dejucat o conspiraţie împotriva unor diplomaţi din SUA şi Israel şi a unor militari americani

Iordania a dejucat o conspiraţie împotriva unor diplomaţi din SUA şi Israel şi a unor militari americani

12 Noi 2019   •   21:30
Iordania a dejucat o conspiraţie împotriva unor diplomaţi din SUA şi Israel şi a unor militari americani

Serviciile de informaţii din Iordania au dejucat recent o conspiraţie pentru organizarea unor atacuri teroriste asupra unor diplomaţi din SUA şi Israel şi a unor militari americani de la o bază din sudul ţării, scrie marţi ziarul de stat al-Rai, citat de Reuters.

Publicaţia afirmă că doi militanţi suspecţi intenţionau să îşi lovească ţintele cu vehicule, apoi să le atace cu arme de foc şi cu cuţite. Ei vor fi judecaţi într-o instanţă iordaniană de securitate.

Militanţi din Stat Islamic şi alte grupări jihadiste au acţionat de mai multă vreme împotriva Regatului Haşemit, aliat al Statelor Unite; zeci dintre ei execută pedepse cu închisoarea pe termene lungi.

În ultimii ani, au avut loc în Iordania mai multe incidente, însă ţara nu a fost afectată şi de revolte, de conflicte civile sau de mişcări islamiste, cum s-a întâmplat după 2011 în multe regiuni din Orientul Mijlociu. Anul trecut, autorităţile de la Amman au anunţat că au blocat o conspiraţie a Stat Islamic, care pregătea atacuri asupra mai multor obiective de securitate, centre comerciale şi personalităţi religioase moderate, iar suspecţii au fost arestaţi.

Regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, unul dintre aliaţii puterilor occidentale împotriva islamiştilor, a avertizat de multe ori despre pericolul reprezentat de grupările radicale.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: complot iordania