x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Israel: Partidele de stânga se aliază pentru a-l contracara pe Netanyahu în alegeri

Israel: Partidele de stânga se aliază pentru a-l contracara pe Netanyahu în alegeri

13 Ian 2020   •   11:10
Israel: Partidele de stânga se aliază pentru a-l contracara pe Netanyahu în alegeri

Partidul Laburist şi partidul de stânga Meretz din Israel au anunţat luni formarea unei alianţe în vederea alegerilor legislative de la 2 martie, cu obiectivul de a-l contracara pe premierul de dreapta Benjamin Netanyahu.

Şeful Partidului Laburist (Gesher), Amir Peretz, şi cel al partidului Meretz, Nitsan Horowitz, vor prezenta o listă comună de candidaţi numită 'EMET' ('Adevăr') la viitoarele alegeri, au transmis cele două formaţiuni într-un comunicat comun.

"Peretz et Horowitz intenţionează să pună accent pe mesajul de uniune şi pe speranţa schimbării politice care vor fi punctul central social şi direcţia politică ale viitorului guvern după sfârşitul erei Netanyahu", subliniază comunicatul.

Scena politică israeliană este în plină efervescenţă înainte de noile alegeri legislative, al treilea scrutin într-un an, convocate după eşecul lui Netanyahu şi a rivalului său de centru Benny Gantz de a forma o coaliţie guvernamentală la capătul alegerilor din septembrie.

Opoziţia de stânga încearcă să se unească pentru a împiedica partidul Likud al premierului, aflat la putere din 2009 şi inculpat pentru corupţie în trei cazuri diferite, să câştige scrutinul din martie.

Partidul Laburist şi Meretz, care au obţinut şase şi respectiv cinci locuri la alegerile din septembrie, încearcă să se unească pe o listă comună pentru a evita o pierdere de voturi în cazul în care nu ar atinge pragul de eligibilitate, fixat la 3,25% din totalul voturilor, în sistemul proporţional israelian.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Israel alegeri netanyahu