x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe James Cameron şi spărgătorii de mituri răspund la cea mai controversată întrebare legată de Titanic, la 15 ani de la lansarea filmului

James Cameron şi spărgătorii de mituri răspund la cea mai controversată întrebare legată de Titanic, la 15 ani de la lansarea filmului

09 Oct 2012   •   10:56
James Cameron şi spărgătorii de mituri răspund la cea mai controversată întrebare legată de Titanic, la 15 ani de la lansarea filmului

Jamie şi Adam de la "Mythbusters" şi-au pus în minte ca în noul sezon al emisiunii să răspundă la întrebările care au stârnit cele mai numeroase controverse de-a lungul timpului, scrie Huffington Post.

Una dintre aceste întrebări este legată de celebrul film "Titanic". Încă de la lansarea sa,  în 1997, pelicula a pus pe buzele multora foarte multe întrebări, însă una a fost cea mai dezbătută, iar răspunsul este aproape de a fi descoperit.

Întrebarea este: "De ce Jack (personajul interpretat de Leonardo DiCaprio) nu s-a urcat alături de Rose (interpretată de Kate Winslet) pe pluta improvizată pentru a-şi salva viaţa?".

Această întrebare a ajuns și la urechile regizorului James Cameron, care este pregătit să îi spele reputația lui Rose, apelând la cea mai bună echipă de spărgători de mituri – Jamie și Adam din "Mythbusters", emisiune difuzată de Discovery.

 

Cameron a adus argumente pe care mulți alții le-au enunțat, în apărarea lui Rose: De fapt, nu e vorba de spațiu, ci de flotabilitate. Când Jack o pune pe Rose pe plută, încearcă și el să se urce. Nu e un idiot, nu vrea să moară. Dar pluta se scufundă și aporape se răstoarnă. Așa că e clar că există loc de flotabilitate doar pentru o singură persoană. Așa că ia decizia să o lase pe Rose să se salveze, în loc să moară amândoi. Legat de hipotermie, dacă s-ar fi urcat lângă ea, amândoi ar fi fost parțial sub apă și, chiar dacă ar fi reușit să țină pluta în echilibru, ar fi murit amândoi din cauza hipotermiei.



×