x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Liderul Coreei de Nord se pregătește pentru eventuale confruntări cu SUA

Liderul Coreei de Nord se pregătește pentru eventuale confruntări cu SUA

18 Iun 2021   •   17:20
Liderul Coreei de Nord se pregătește pentru eventuale confruntări cu SUA

Coreea de Nord trebuie să se pregătească "atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare" cu SUA, afirmă liderul regimului autoritarist de la Phenian, Kim Jong-Un, conform cotidianului Le Monde.

"Kim Jong-Un a evidenţiat necesitatea de a fi făcute pregătiri atât pentru dialog, cât şi pentru confruntare, în principal că naţiunea nord-coreeană trebuie să fie pregătită deplin pentru confruntare", anunţă agenţia oficială de presă de la Phenian, KCNA, referindu-se la discursul liderului Coreei de Nord privind strategia faţă de Washington.

"Preşedintele nord-coreean a pledat pentru acţiuni rapide de contracarare a situaţiilor neprevăzute şi a cerut concentrarea eforturilor pe stabilitatea Peninsulei Coreea", conform KCNA.

Coreea de Nord denunţă "politicile ostile" ale administraţiei de la Washington.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, nu a exclus posibilitatea unei întâlniri cu liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Un, subliniind însă că o astfel de reuniune poate avea loc doar după angajamente ferme din partea regimului de la Phenian.

În mai, Biden a criticat iniţiativa predecesorului său, Donald Trump, de a se întâlni de două ori cu liderul autoritarist de la Phenian. "Eu nu i-aş oferi o recunoaştere internaţională", a spus acesta.

Statele Unite cer Coreei de Nord să renunţe la armele nucleare.

Mediafax

×
Subiecte în articol: coreea de nord Kim Jong Un Joe Biden