x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Mexic: Fabricile de la graniţa de nord vor angaja central-americani care aşteaptă să intre în SUA

Mexic: Fabricile de la graniţa de nord vor angaja central-americani care aşteaptă să intre în SUA

28 Iun 2019   •   21:00
Mexic: Fabricile de la graniţa de nord vor angaja central-americani care aşteaptă să intre în SUA

Fabricile de asamblare din apropierea frontierei Mexicului cu Statele Unite vor angaja până la 40.000 de central-americani pe perioada în care aceştia aşteaptă să le fie procesate cererile de azil în SUA, a anunţat vineri preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, transmite dpa.

Guvernul mexican va semna săptămâna viitoare un acord cu companiile care operează aceste fabrici, a declarat Lopez Obrador în conferinţa sa de presă cotidiană.

În fabricile respective sunt produse, printre altele, autovehicule, televizoare sau cauciucuri.

SUA au returnat din ianuarie peste 15.000 de solicitanţi de azil în Mexic. 

Fabricile de la graniţă ar urma să angajeze şi migranţi care nu au trecut încă în SUA şi care intenţionează să solicite azil în această ţară.

Procesarea cererilor de azil în SUA poate dura mai mult de un an.

În cursul acestei luni, autorităţile mexicane s-au angajat să-i găzduiască pe migranţii returnaţi de SUA, după ce Washingtonul a ameninţat că va impune taxe vamale la importurile din Mexic, pentru a-l presa să ia măsuri de stopare a migranţilor din ţările Americii Centrale.

Mexicul a promis că le oferi acestora locuri de muncă, educaţie şi servicii medicale. Acordul privind angajările în fabricile din apropierea graniţei este primul în această direcţie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: mexic sua