x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nou val de coronavirus în Iran, după o nuntă

Nou val de coronavirus în Iran, după o nuntă

06 Iun 2020   •   18:09
Nou val de coronavirus în Iran, după o nuntă

O nuntă a contribuit la creşterea numărului infecţiilor cu coronavirus din Iran. Preşedintele Hassan Rouhani şi-a menţinut poziţia de a păstra economia deschisă în ciuda avertismentelor specialiştilor. Iranul a relaxat restricţiile de la jumătatea lunii aprilie.

Iranul a relaxat restricţiile în privinţa coronavirusului de la mijlocul lunii aprilie, iar de atunci a raportat un nivel crescut al cazurilor de infectare. Datele recente arată că joia trecută au fost înregistrate 3.574 de noi cazuri de infectare, cel mai mare număr de la semnalarea primului focar din luna februarie.

Într-o emisiune televizată, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a dat vina pe o petrecere de nuntă pentru creşterea numărului de infecţii.

Acesta nu a oferit detalii despre locul şi data când a avut loc nunta.

Experţii din domeniul sănătăţii au emis avertismente cu privire la posibilitatea eruperii unui al doilea val de coronavirus.

Oficialii au explicat că testarea pe scară largă a scos la suprafaţă noi cazuri confirmate.

Iranul a încercat să stopeze răspândirea virusului pandemic dar în acelaşi timp, oficialii sunt îngrijoraţi că limitările impuse asupra societăţii afectează economia care se află sub sancţiuni internaţionale, relatează Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nunta coronavirus iran