x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Premierul turc Recep Tayyip Erdogan: Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii serialului "Suleyman Magnificul"

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan: Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii serialului "Suleyman Magnificul"

28 Noi 2012   •   14:29
Premierul turc Recep Tayyip Erdogan: Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii serialului "Suleyman Magnificul"

Serialul "Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii", difuzat de postul de televiziune Kanal D în fiecare luni şi marţi, a născut controverse în Turcia, premierul Recep Tayyip Erdogan "condamnând şi blestemând realizatorii serialului", informează The Wall Street Journal.

"Suleyman Magnificul – sub domnia iubirii" este o ecranizare a vieţii celui mai faimos sultan turc, care a domnit 46 de ani, până în 1566. Serialul este difuzat în 22 de ţări şi este produs de Tims Productions.

Sultanul are o viaţă promiscuă în serial, premierul turc spunând că "acel Suleyman din serial nu este Suleyman pe care noi îl cunoaştem". "El şi-a petrecut 30 de ani din viaţă în şaua calului, nu în palate, aşa cum este arătat la televizor. Îi blestem şi îi condamn pe realizatorii serialului si pe proprietarii acestui post de televiziune. Am înştiinţat autorităţile de această problemă şi aşteptăm o decizie. Nu este permis aşa ceva", a spus duminică premierul Recep Tayyip Erdogan. Premierul turc a criticat serialul încă de la lansarea sa.

Recep Tayyip Erdogan a primit numeroase critici legate de politica sa externă. "Ei întreabă de ce ne ocupăm de ceea ce se întâmplă în Irak, în Siria şi în Gaza, însă noi suntem interesaţi de tot ceea ce are legătură cu strămoşii noştri. Ei nu îi cunosc pe taţii şi pe strămoşii noştri decât prin intermediul serialului «Suleyman Magnificul»", a declarat premierul turc.

×