x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele Boliviei: "Mâna mea nu va tremura cand va închide ambasada Statelor Unite, avem demnitatea noastră"

Preşedintele Boliviei: "Mâna mea nu va tremura cand va închide ambasada Statelor Unite, avem demnitatea noastră"

05 Iul 2013   •   10:25
Preşedintele Boliviei: "Mâna mea nu va tremura cand va închide ambasada Statelor Unite, avem demnitatea noastră"
Sursa foto: Intact Images


Preşedintele bolivian Evo Morales intenţiona, joi, să "închidă, dacă va fi necesar", ambasada Statelor Unite în La Paz, după ce a denunţat presiunile exercitate, potrivit lui, de Washington asupra a patru ţări europene care i-au interzis temporar survolarea teritoriului lor.

"Vom analiza, dacă se va dovedi necesar, închiderea ambasadei Statelor Unite în Bolivia. Nu avem nevoie de o ambasadă a Statelor Unite", a afirmat Morales la Cochabamba, unde s-au reunit aliaţii tradiţionali ai Boliviei din regiune, pentru a-l susţine pe preşedintele bolivian la o zi de la întoarcerea sa din Rusia, marcată de incidente.

"Mâna mea nu va tremura pentru a închide ambasada Statelor Unite, avem demnitatea noastră, suveranitatea noastră, fără Statele Unite ne-am simţi mai bine din punct de vedere politic, democratic", a declarat Morales, care l-a expulzat pe ambasadorul american din Bolivia în 2008, apoi principala agenţie americană antidrog DEA, la începutul lui 2009, pe motiv că se amestecau în viaţa politică boliviană. (Mediafax)

×