x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Procurorii italieni au arestat 45 de membrii ai unui celebru clan mafiot

Procurorii italieni au arestat 45 de membrii ai unui celebru clan mafiot

07 Feb 2017   •   18:34
Procurorii italieni au arestat 45 de membrii ai unui celebru clan mafiot

Poliţia italiană a arestat marţi 45 de presupuşi membri ai unui puternic clan mafiot, inclusiv pe fiul şefului organizaţiei, relatează agenţia DPA. 

Walter Schiavone, fiul fondatorului clanului Casalesi (șeful clanului fiind Francesco Schiavone, alias Sandokan), a fost plasat în arest împreună cu alte 44 de persoane - bărbaţi şi femei - în cursul unei operaţiuni întreprinse în mai multe provincii din regiunea Campania, în sudul Italiei. 

Regiunea, care are drept centru administrativ oraşul Napoli, este fief-ul mafiei Camorra, al cărei membru este Sandokan, care execută o pedeapsă cu închisoarea pe viaţă pentru o serie de omoruri şi alte infracţiuni. 

Cei 45 de suspecţi sunt acuzaţi de o serie de fapte, inclusiv asociere de timp infracţional, trafic cu droguri şi extorcare. Poliţia a indicat că a obţinut, de asemenea, dovezi despre ultima escrocherie a clanului Casalesi, jocurile de noroc online. 

Operaţiunea a fost lăudată de către ministrul italian de interne, Marco Minniti, care le-a mulţumit anchetatorilor pentru ''desfiinţarea unei organizaţii periculoase''.AGERPRES

×