x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Razbunarea presedintelui Rusiei, Vladimir Putin!

Razbunarea presedintelui Rusiei, Vladimir Putin!

16 Apr 2018   •   11:45
Razbunarea presedintelui Rusiei, Vladimir Putin!

Dupa loviturile aeriene lansate de Statele Unite, Marea Britanie si Franta in Siria, razbunarea presedintelui rus, Vladimir Putin, un sustinator al regimului Bashar Al-Assad, nu se va lasa prea mult asteptata, afirma Daily Mail. Daca Moscova nu a inceput sa traga imediat, asta nu inseamna ca Putin nu intentioneaza sa faca nimic.

 

Putin prefera sa regleze conturi, nu sa isterizeze in public. Calculeaza echilibrul de forte, iar fortele sale armate stiu ca nu va putea invinge intr-o confruntare directa cu americanii, scrie autorul articolului, Mark Almond. In acelasi timp, Putin este constient de faptul ca nu are sens sa declanseze un astfel de conflict si nici nu vrea sa-si trimite trupele la razboi.

Avand in vedere ca lui Putin ii place sa uimeasca, sa surprinda, este de asteptat ca liderul de la Kremlin sa loveasca interesele Occidentului, idenficand locurile vulnerabile. Va cauta solutii care sa dauneze "inamicului", dar fara efecte majore asupra economiei nationale.

Dezvoltand subiectul, Daily Telegraph informeaza ca Londra este pregatita sa faca fata unui atac cibernetic din partea Rusiei, ca raspuns la bombardarea Siriei. Ziarul este de parere ca Moscova ar putea merge mai departe, publicand articole sau documente compromitatoare la adresa politicienilor britanici. Strangerea unor astfel de materiale reprezinta, opinia publicatiei, parte a activitatilor serviciilor de spionaj ale Rusiei si este de presupus ca puterea de la Kremlin a santajat, astfel, policieni din intreaga lume.

Se crede, de asemenea, ca una dintre tintele atacurilor cibernetice ar putea fi sistemul britanic de sanatate, afectat deja anul trecut de un virus care a distrus aproape 20.000 de fise medicale. Ancheta efectuata la acea data, care a evidentiat un atac lansat de partea rusa, a stabilit, de asemenea, ca o noua astfel de lovitura va fi fatata pentru sistem. Alta tinta ar putea fi infrastructurile energetice ale tarii.

×