x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia interzice videoclipurile formației Pussy Riot (VIDEO)

Rusia interzice videoclipurile formației Pussy Riot (VIDEO)

29 Noi 2012   •   13:03
Rusia interzice videoclipurile formației Pussy Riot (VIDEO)

Un tribunal din Rusia a interzis mediului online difuzarea înregistrărilor video cu membrele formației Pussy Riot, decretând că guvernul va putea închide site-urile care nu se conformează.
Reprezentanții Youtube au declarat că așteaptă documentele oficiale, înainte de aplicarea ordinului judecătoresc, informează BBC News.
Nadejda Tolokonnikova, în vârstă de 22 de ani, Ekaterina Samuţevici, în vârstă de 30 de ani şi Maria Alehina, în vârstă de 24 de ani au fost condamnate pe 17 august la doi ani de închisoare cu executare, pentru "huliganism" şi "incitare la ură religioasă".
Ele au fost arestate în luna februarie, după ce au cântat în Catedrata Hristos Mântuitorul din Moscova, la doi paşi de Kremlin, o "rugăciune punk", în care îi cereau Fecioarei Maria să-l "alunge pe Putin" de la putere.
La începutul lunii octombrie s-a judecat apelul formulat de cele trei, Ekaterina Samuţevici fiind eliberată, dar colegele ei rămânând în închisoare.
Germania a criticat, deschis, decizia instanțelor din Rusia, stârnind furia președintelui Vladimir Putin. Acesta susține că membrele trupei Pussy Riot sunt antisemite, făcând trimitere la o acţiune din 2008 a grupului contestatar Voina, din care tinerele făceau parte la vremea respectivă. Atunci, Voina a regizat un spectacol despre spânzurarea unor homosexuali, evrei şi imigranţi, într-un supermarket.


Acțiunea pentru care au fost condamnate cele trei Pussy

×
Subiecte în articol: pussy riot rusia putin pussy riot