x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Samsung se așteaptă la o creștere de peste 53% a profitului datorită vânzărilor de cipuri

Samsung se așteaptă la o creștere de peste 53% a profitului datorită vânzărilor de cipuri

07 Iul 2021   •   09:55
Samsung se așteaptă la o creștere de peste 53% a profitului datorită vânzărilor de cipuri

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics estimează o creştere de 53,4% a profitului operaţional în trimestrul doi din 2021, deși vânzările de smartphone-uri au scăzut. Rezultatele se datorează creșterii cererii de cipuri și a prețurilor mari, în contextul în care acest sector se află în criză, scrie Reuters.

Pentru aprilie-iunie 2021, profitul operațional este de 12.500 de miliarde de woni, cu mult peste estimări și reprezintă cel mai mare nivel din noiembrie 2018.

Totodată, sunt prevăzute vânzări record de 63.000 miliarde woni, cu 19% mai mari față de aceeași perioadă din 2020.

Însă vânzările de smartphone-uri au scăzut cu 59 de milioane de unități, de la 76 de miilioane în primul trimestru, mai ales din cauza scăderii cererii din India, grav afectată de pandemie. Însă și criza de pe piața de cipuri au afectat livrările. Prin urmare, profitul operațional al acestui isegment va fi de circa 2.900 de miliarde de won.

Totuși, compania beneficiază de creșterea traficului de internet în pereiioada pandemiei, care a dus la creșterea cererii de cipuri de memorie pentru laptopuri și servere, fapt ce a dus la deficitul de semiconductori pe plan mondial. Astfel că divizia de cipuri a beneficiat de creșterea prețurilor la cipurile de memorie. 

În trimestrul doi din acest an, profitul operaţional al diviziei de cipuri a crescut cu 22%, ajungând la 6.600 miliarde woni, comparativ cu aceeași perioadă din 2020. 

 

×
Subiecte în articol: samsung