x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Şeful biroului cancelarului federal german vrea un sistem de avertizare timpurie în cazul indivizilor radicalizaţi

Şeful biroului cancelarului federal german vrea un sistem de avertizare timpurie în cazul indivizilor radicalizaţi

14 Aug 2016   •   00:15
Şeful biroului cancelarului federal german vrea un sistem de avertizare timpurie în cazul indivizilor radicalizaţi

Germania trebuie să îmbunătăţească modalitatea în care detectează radicalizarea islamică în rândul tinerilor în aşa fel încât să poată recurge din vreme la contramăsuri eficiente, a declarat sâmbătă Peter Altmaier, şeful biroului cancelarului federal german Angela Merkel, informează DPA.

Indivizi precum atacatorii din Wuerzburg şi Ansbach nu s-au radicalizat în centre islamiste cunoscute de poliţie, ci mai degrabă s-au radicalizat în propria sufragerie, a declarat Peter Altmaier la conferinţa Partidului Creştin-Democrat (CDU), care se desfăşoară la Hildesheim, oraş în Saxonia Inferioară. "De aceea avem nevoie de un sistem de alertă timpurie", a adăugat Altmaier.

Dacă există dovezi că un tânăr deviază către radicalizare sau devine violent, atunci punctul de contact care primeşte informaţia trebuie să se asigure că o transmite mai departe autorităţilor din domeniul securităţii, mai spune oficialitatea germană, care gestionează şi chestiunea refugiaţilor în actualul guvern de coaliţie.

La 18 iulie, un bărbat care se pare că era un solicitant de azil afgan a atacat cu un topor şi cu un cuţit pasagerii unui tren din oraşul bavarez Wuerzburg. Atacatorul a fost ucis, iar atacul a fost revendicat de gruparea teroristă Stat Islamic. Un alt atac revendicat de Stat Islamic a avut loc la 24 iulie, când un solicitant de azil sirian şi-a detonat bomba pe care o avea asupra lui în faţa intrării la un festival de muzică din Ansbach, tot în Bavaria. Sirianul a murit, în atac fiind rănite 15 persoane. AGERPRES

×