x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Slujba ţinută de Papa Francisc singur în Piaţa Sf. Petru, vizionată de peste 11 milioane de oameni

Slujba ţinută de Papa Francisc singur în Piaţa Sf. Petru, vizionată de peste 11 milioane de oameni

29 Mar 2020   •   15:47
Slujba ţinută de Papa Francisc singur în Piaţa Sf. Petru, vizionată de peste 11 milioane de oameni
Sursa foto: vatican.va

Slujba ţinută de Papa Francisc vineri, singur, în Piaţa Sfântul Petru a fost vizionată de peste 11 milioane de telespectatori. Suveranul Pontif a rostit o predică specială adresată „Oraşului (Roma) şi Lumii" („Urbi et Orbi"), în contextul pandemiei de COVID-19.

Imaginile emoţionante cu suveranul pontif rugându-se singur în piaţa goală au făcut înconjurul lumii.

Papa Francisc a ţinut, vineri seară, o slujbă de o oră, singur, în Piaţa Sfântul Petru de la Vatican. Slujba a fost urmărită de peste 11 milioane de telespectatori, potrivit televiziunilor care au difuzat evenimentul, Rai, Sky şi TV2000, citate de The Guardian.

Suveranul Pontif a rostit o predică specială adresată „Oraşului (Roma) şi Lumii" („Urbi et Orbi"), în contextul pandemiei de COVID-19. În mod normal, mesajul „Urbi et Orbi" este rostit doar de Crăciun şi de Paşti şi de fiecare dată piaţa este plină de zeci de mii de credincioşi.

Imaginile cu Suveranul Pontif, rugându-se singur, pe o platformă luminată de şase candelabre, au făcut înconjurul lumii. Pe platformă a fost instalat Crucifixul miraculos, o cruce din lemn despre care credincioşii catolici spun că a salvat Roma de ciumă în 1522.

„De săptămâni este seară”, a spus acesta. „Acest întuneric s-a strâns deasupra pieţelor noastre, străzilor noastre, oraşelor noastre. A preluat controlul asupra vieţilor noastre”, a spus Papa Francisc.

„Pandemia ne-a adus aminte că suntem în aceeaşi barcă”, a adăugat acesta. „Furtuna dă la iveală vulnerabilitatea noastră şi aduce la suprafaţă acele certitudini false şi inutile în jurul cărora ne-am construit programul cotidian”, a mai spus Papa.

De la izbucnirea epidemiei de coronavirus în Italia, din ce în ce mai mulţi credincioşi urmăresc slujbele ţinute de Papa Francisc online.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: papa francisc slujba piata sf. petru