x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Statele Unite sancţionează oficiali chinezi, din cauza acţiunilor de reprimare din Hong Kong

Statele Unite sancţionează oficiali chinezi, din cauza acţiunilor de reprimare din Hong Kong

16 Iul 2021   •   20:30
Statele Unite sancţionează oficiali chinezi, din cauza acţiunilor de reprimare din Hong Kong

Administraţia Joseph Biden a anunţat, vineri, sancţiuni împotriva unor oficiali chinezi acuzaţi de implicare în reprimarea protestelor din Hong Kong, pe fondul amplificării tensiunilor cu Beijingul.

Washingtonul a dispus sancţionarea a şapte cetăţeni chinezi, pe fondul preocupărilor privind deteriorarea situaţiei statului de drept în provincia semiautonomă chineză după aplicarea legii privind siguranţa naţională impusă de Beijing pentru intensificarea controlului politic.

Administraţia Joseph Biden a emis, conform agenţiei Reuters, un avertisment adresat companiilor americane care desfăşoară activităţi în Hong Kong referitor la riscurile generate de noua lege privind siguranţa naţională.

Washingtonul a impus recent noi reglementări privind controlul asupra importurilor de produse din provincia chineză Xinjiang, unde sunt denunţate abuzurile autorităţilor chineze asupra etnicilor uiguri, acuzaţii respinse de Beijing. În plus, Statele Unite negociază şi un acord în domeniul digital cu naţiuni din zona Indo-Pacifică pentru limitarea influenţei Chinei.

Administraţia de la Beijing a denunţat o campanie "sinistră" a Washingtonului de obstrucţionare a dezvoltării Chinei.

Mediafax

×
Subiecte în articol: statele unite