x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Teama de un posibil conflict între Rusia și Turcă bagă Consiliului de Securitate în ședință

Teama de un posibil conflict între Rusia și Turcă bagă Consiliului de Securitate în ședință

28 Feb 2020   •   22:10
Teama de un posibil conflict între Rusia și Turcă bagă Consiliului de Securitate în ședință

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite organizează, vineri seară, o reuniune de urgenţă pe tema conflictului dintre Turcia şi Siria, susţinută de Rusia, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Reuniunea este programată vineri seară, a declarat Marc Pecsteen de Buytswerve, ambasadorul Belgiei, care deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate ONU.

Reuniunea ONU a fost solicitată de Statele Unite, Germania, Marea Britanie, Franţa, Belgia, Estonia şi Republica Dominicană. Alianţa Nord-Atlantică a condamnat vineri, în cursul unei reuniuni de urgenţă convocate la solicitarea Turciei, bombardamentele efectuate de armata siriană şi de Rusia în nordul Siriei şi a cerut diminuarea confruntărilor militare.

Turcia, care oferă susţinere grupurilor insurgente siriene, a reclamat uciderea a 33 de militari turci în provincia siriană Idlib. Rusia a atribuit Turciei responsabilitatea pentru incident, acuzând că militarii turci luptau alături de insurgenţi sirieni în momentul bombardamentelor armatei siriene.

Mediafax

×
Subiecte în articol: Consiliul de Securitate ONU