x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, la ora promisiunilor electorale

Trump, la ora promisiunilor electorale

16 Noi 2019   •   20:30
Trump, la ora promisiunilor electorale

Donald Trump a promis o scădere de impozit, dacă va fi reales anul viitor şi dacă partidul său va obţine majoritatea în ambele camere ale Congresului, relatează AFP.

„Vom acorda o scădere de impozit importantă pentru veniturile medii, dacă vom recâştiga Camera Reprezentanţilor”, le-a spus preşedintele american jurnaliştilor.

Democraţii dispun în prezent de o majoritate destul de largă în camera inferioară a Congresului, în timp ce republicanii domină Senatul la limită.

„Vom vorbi despre asta puţin mai târziu. Vom efectua o scădere foarte importantă a impozitelor pe veniturile medii (...) care au beneficiat cu adevărat de scăderea de impozite precedentă”, a mai spus Donald Trump.

„Acesta va fi un motiv pentru a prelua controlul Camerei, întrucât democraţii iubesc creşterile de impozite, nu scăderile”, a adăugat el.

Guvernul lui Donald Trump a obţinut în 2017 votarea unei mari reforme a codului fiscal, gândită în beneficiul clasei mijlocii, şi scăderea cu 1.500 de miliarde a impozitelor pe termen de zece ani.

Această reformă s-a tradus în special printr-o scădere de impozite pentru companii, a căror rată de impozitare a scăzut de la 35% la 21%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump