x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Preot din Grecia, arestat pentru că a oficiat o slujbă în biserică în ciuda interdicțiilor date în contextul pandemiei de coronavirus

Preot din Grecia, arestat pentru că a oficiat o slujbă în biserică în ciuda interdicțiilor date în contextul pandemiei de coronavirus

23 Mar 2020   •   16:35
Preot din Grecia, arestat pentru că a oficiat o slujbă în biserică în ciuda interdicțiilor date în contextul pandemiei de coronavirus

Un preot ortodox din Grecia a fost arestat, duminică, după ce a susținut o slujbă în biserică, în ciuda restricțiilor impuse de țară în contextul pandemiei de coronavirus, transmite euronews.

Metropolitul Serafim de Kythira al Greciei a fost reținut pentru că nu a respectat măsurile impuse privind interzicerea slujbelor în biserici. Acesta a deschis Catedrala Răstignirea lui Hristos de pe insula Kythira și i-a invitat pe credincioși la slujbă, vineri.

Preotul s-a prezentat singur la secția de poliție, după ce a auzit că s-au făcut mai multe sesizări pe numele său. Ulterior, acesta a fost eliberat și a fost avertizat să se conformeze legii.

Nici în România preoții nu respectă recomandările pentru evitarea răspândirii coronavirusului. În plină criză, ÎPS Teodosie a împărtășit cu aceeași linguriță peste 100 de persoane, la liturghia de la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

De asemenea, duminică, 22 martie, un preot de la Catedrala Mitropolitană Cluj-Napoca a împărtățit credincioșii cu aceeași linguriță, la finalul slujbei care s-a derulat în aer liber.

Duminică seară, după cele două ordonanțe militare, Patriarhia Română a anunțat că slujbele se vor oficia fără public și vor fi transmise online.

×
Subiecte în articol: preot grecia slujba coronavirus