x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de răniţi, în urma protestelor violente din Belgrad

Zeci de răniţi, în urma protestelor violente din Belgrad

08 Iul 2020   •   16:11
Zeci de răniţi, în urma protestelor violente din Belgrad
Sursa foto: Hepta

Aproximativ 60 de persoane au fost rănite, iar 23 au fost reţinute în cursul protestelor violente izbucnite în capitala Serbiei, Belgrad, faţă de reimpunerea restricţiilor antiepidemice, a anunţat miercuri Poliţia sârbă.

 

Mii de persoane au protestat marţi seară în faţa Parlamentului Serbiei, în centrul Belgradului, denunţând decizia de instituire a restricţiilor antiepidemice. Decizia preşedintelui Aleksandr Vucici a generat confruntări de amploare între demonstranţi şi forţele de ordine. Protestatarii au atacat cu pietre şi sticle, iar forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene.

"Avem 43 de poliţişti răniţi şi dispunem de informaţii despre 17 manifestanţi răniţi", a declarat şeful Poliţiei sârbe, Vladimir Rebici, citat de postul tv RTS şi de cotidianul Le Figaro.

Douăzeci şi trei de protestatari au fost reţinuţi.

Administraţia de la Belgrad este criticată pentru modul în care a gestionat epidemia de coronavirus, reproşându-i-se că a suspendat prematur restricţiile iniţiale pentru a permite desfăşurarea scrutinului parlamentar din iunie, câştigat de formaţiunea preşedintelui, Partidul Progresist Sârb (SNS).

Mediafax

×