x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Șase polițiști de la Rutieră, acuzați că au luat mită brazi de Crăciun și băutură, arestați

Șase polițiști de la Rutieră, acuzați că au luat mită brazi de Crăciun și băutură, arestați

30 Iul 2020   •   19:53
Șase polițiști de la Rutieră, acuzați că au luat mită brazi de Crăciun și băutură, arestați

Șase polițiști de la Serviciul Rutier din cadrul IPJ Maramureș sunt acuzați că au luat mită brazi de Crăciun, mâncare și băutură. Ei au fost arestați preventiv, joi, de Tribunalul Maramureș pentru luare de mită, favorizarea făptuitorului şi fals intelectual.

Magistrații Tribunalului Maramureș arată că în perioada octombrie - decembrie 2019 cei șase agenți de poliție de la Serviciul Rutier al IPJ au acceptat bani şi alte foloase necuvenite - brad de Crăciun, produse alimentare, băuturi alcoolice, oferite de diverşi șoferi opriţi în trafic pentru control, în schimbul neîndeplinirii îndatoririlor de serviciu, sau chiar au pretins aceste foloase necuvenite.

Cei șase polițiști au contestat hotărârea Tribunalului Maramureş de arestare preventivă, dosarul urmând a fi înaintat Curţii de Apel Cluj.

Judecătorii arată că în luna decembrie a anului 2019, cu prilejul întocmirii unor procese-verbale de sancţionare contravenţională, doi dintre polițiști au reţinut alte stări de fapt decât cele constatate, pentru a evita aplicarea anumitor sancţiuni.

De asemenea, tot în decembrie 2019, unul dintre agenți nu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de punere în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politisti arestati