x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, plângere penală pentru firma părinților lui Robert Negoiță

Viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, plângere penală pentru firma părinților lui Robert Negoiță

16 Aug 2021   •   14:12
Viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, plângere penală pentru firma părinților lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, a depus, luni dimineață, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, o plângere penală pe numele firmei deținută majoritar de părinții primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru intimidare și pentru că viața i-a fost pusă în pericol

„Lucian Judele, viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3, a depus, luni dimineață, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, o plângere penală pe numele firmei deținută majoritar de părinții primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, pentru intimidare și pentru că viața i-a fost pusă în pericol. Săptămâna trecută, în 9 august, Lucian Judele a mers pe teren la un șantier deschis pe bulevardul Theodor Pallady nr. 45D, în urma unor sesizări primite de la cetățeni, și a descoperit că una dintre firmele subordonate Consiliului Local al Sectorului 3, Algorithm Construcții, avea muncitori și utilaje pe acest șantier, în cadrul unei lucrări de care beneficiază firma Value Investor Expert SRL. Firma Value Investor Expert SRL este deținută, majoritar, de Iliuță și Lidia Negoiță, părinții primarului Sectorului 3, Robert Negoiță”, anunță USR PLUS Sector 3.

Liderii USR PLUS SEctor 3 susțin că pe teren reprezentanții firmei Value Investor Expert au încercat să îl intimideze pe viceprimarul Sectorului 3 și că muncitorul care opera pe excavator i-a turnat pământ în cap.

Potrivit sursei citate, în afară de plângerea penală pentru ultraj, Lucian Judele a făcut sesizări și la Inspectoratul de Stat în Construcții, precum și la Serviciul Disciplină în Construcții, din cadrul Primăriei Sectorului 3, de unde i s-a adus la cunoștință că pentru lucrările efectuate pe bd. Pallady nr. 45D nu a fost emisă autorizație.

„După tragedia din 2 august, orice om normal își imaginează că lucrările ilegale din Sectorul 3 s-au oprit, că prioritatea zero a primarului și a celorlalți responsabili este să se asigure că muncitorii lucrează pe șantiere legale, au echipamente de protecție, că normele de securitate a muncii sunt îndeplinite. În spatele meu, luni, săptămâna trecută, am fost înștiințat de cetățeni că aici se desfășoară lucrări, având suspiciunea că sunt ilegale. M-am deplasat pe șantier, m-au lăsat să intru, dar, când am întrebat dacă există o autorizație, pentru că nu am văzut vreun panou la intrarea în șantier, reprezentanții societății au devenit din ce în ce mai nervoși, au dat niște telefoane și mi-au spus că am venit cu lecțiile nefăcute, că dacă aș ști al cui este șantierul, nu aș mai fi venit și aș face bine să părăsesc șantierul înainte ca cel care conducea excavatorul să-mi toarne o cupă de pământ în cap, iar peste puține secunde au dovedit că se țin de cuvânt. Pe deasupra capului meu au început să ridice pământ. După numeroase telefoane, am primit contractul, nesemnat, neștampilat, în .pdf, iar beneficiarul era societatea Value Investor Expert, deținută de părinții lui Robert Sorin Negoiță. Deci, în spatele meu, exista o lucrare cu mașinile primăriei pentru o societate deținută de părinții primarului Robert Sorin Negoiță, lucrare care nu avea în spate nici un document. (...) Am încredere că justiția își va face treaba și va pune capăt acestor lucrări ilegale pe care primarul le efectuează cu firmele primăriei în Sectorul 3”, a declarat viceprimarul USR PLUS al Sectorului 3.

(sursa: Mediafax)

×