x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 22 de persoane din comuna Gârceni, Vaslui, confirmate cu COVID-19

22 de persoane din comuna Gârceni, Vaslui, confirmate cu COVID-19

09 Apr 2020   •   14:35
22 de persoane din comuna Gârceni, Vaslui, confirmate cu COVID-19

Un număr de 22 de persoane din comuna Gârceni, Vaslui, au fost confirmate cu noul coronavirus, a informat, joi, Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

Ancheta epidemiologică în comuna Gârceni a început pe 30 martie, după ce au fost confirmate trei cazuri de infectoare la persoane în vârstă de 40 de ani, 52 de ani și 15 ani, care sunt rude, potrivit unui comunicat transmis de Direcția de Sănătate Publică Vaslui.

"Persoanele din comunitate au participat la mai multe adunări la care au fost prezente aproximativ 40 de familii cu circa 110 persoane. Pentru contacţii cazurilor depistate a fost luată măsura izolării la domiciliu şi monitorizarea stării de sănătate de către DSP, asistentul medical de la cabinetul medical individual din comunitate, respectiv de către autorităţile locale. De la 23 dintre contacţii cazurilor pozitive au fost recoltate probe biologice, respectiv exudat nasofaringian, rezultatul fiind pozitiv în 19 dintre cazuri. La această dată, în comuna Gârceni, sunt confirmate cu infecţie COVID-19 un număr de 22 de persoane", se arată în comunicatul transmis de DSP Vaslui.

Printre persoanele izolate la domiciliu se numără viceprimarul comunei, cât și doi polițiști.

×
Subiecte în articol: garceni vaslui coronavirus Covid-19