x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Articole contrafăcute, în valoare de circa 600.000 lei, descoperite în portul Constanţa

Articole contrafăcute, în valoare de circa 600.000 lei, descoperite în portul Constanţa

12 Noi 2019   •   14:06
Articole contrafăcute, în valoare de circa 600.000 lei, descoperite în portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din portul Constanţa, împreună cu vameşii, au descoperit, într-un autocamion venit din Turcia, bunuri nedeclarate şi susceptibile a fi contrafăcute în valoare de aproape 600.000 lei, informează un comunicat al Gărzii de Costă.

Conform sursei citate, în urma controlului efectuat asupra autocamionului, care transporta marfă pentru o societate comercială din judeţul Prahova, au fost descoperite 11.830 bunuri (articole vestimentare) nedeclarate organelor vamale, dintre care 1.240 articole sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unor mărci cunoscute.

"Bunurile nedeclarate şi cele susceptibile a fi contrafăcute, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 596.225 lei, acestea fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali din zona de sud a portului Constanţa", se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră continuă cercetările, în această cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi folosirea de acte nereale la autoritatea vamală, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun. AGERPRES

×