x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Jandarmii, solicitaţi să alunge o ursoaică şi puii ei, care au intrat într-o curte din staţiunea Borsec

Jandarmii, solicitaţi să alunge o ursoaică şi puii ei, care au intrat într-o curte din staţiunea Borsec

12 Noi 2019   •   08:35
Jandarmii, solicitaţi să alunge o ursoaică şi puii ei, care au intrat într-o curte din staţiunea Borsec

Jandarmii harghiteni au fost solicitaţi, în noaptea de luni spre marţi, să alunge o ursoaică ce intrase cu puii într-o curte din staţiunea Borsec, populaţia din zonă fiind avertizată despre existenţa pericolului printr-un mesaj RO-ALERT trimis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Harghita, apelul la 112 a fost făcut de către un bărbat din Borsec, care semnala faptul că ar fi observat, pe o cameră de supraveghere a casei sale, patru urşi, posibil o ursoaică şi puii ei, care au pătruns în curte şi au provocat pagube materiale.

La faţa locului a fost trimis imediat un echipaj de jandarmerie, însă urşii nu au fost observaţi, casa fiind situată în apropierea unei păduri.

Echipajul a rămas pentru o perioadă în zonă, pentru a se asigura că animalele sălbatice nu revin.

Populaţia din zonă a fost avertizată despre existenţa pericolului printr-un mesaj RO-ALERT, la faţa locului fiind trimis, în sprijin şi un echipaj SMURD.

Alerte similare au fost trimise, la sfârşitul săptămânii trecute, şi localnicilor din Praid şi Bălan, după ce a fost semnalată prezenţa unor urşi în zonele locuite, dar animalele nu au mai fost găsite atunci când au ajuns echipajele de jandarmi, chemate să îi alunge.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: borsec ursoaica cu pui