x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alexandru Burghiu, şeful Companiei Muncipale Termoenergetica: Bucureştiul nu va rămâne fără încălzire

Alexandru Burghiu, şeful Companiei Muncipale Termoenergetica: Bucureştiul nu va rămâne fără încălzire

12 Dec 2019   •   17:33
Alexandru Burghiu, şeful Companiei Muncipale Termoenergetica: Bucureştiul nu va rămâne fără încălzire

Directorul general al Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti, Alexandru Burghiu, a declarat într-o conferinţă de presă că Bucureştiul nu va rămâne fără încălzire şi că autorităţile statului vor lua măsurile necesare.

"Bucureştiul nu va rămâne fără încălzire şi cu siguranţă autorităţile statului vor lua măsurile necesare şi se va găsi înţelegere. E normal şi ELCEN să-şi primească banii, pentru că dumnealor nu livrează degeaba, nimeni nu cere să se livreze degeaba, dar în acelaşi timp, spunem aşa: Guvernul dă 96% din bugetul Primăriei Capitalei, Primăria e doar un distribuitor", a spus Burghiu.

Întrebat de jurnalişti ce valoare are subvenţia pe care Primăria ar trebui să o primească de la Guvern, el a menţionat că e vorba de circa 438 de milioane de lei.

"Pe tot sezonul rece, noi, anul trecut, am avut un împrumut de 438 de milioane de lei, dacă nu mă înşel, o să fie tot în jurul acestei sume, cam asta e ceea ce trebuie să avem, nu neapărat de la Guvern, cât şi din surse proprii, trebuie să găsim o soluţie, pentru că nu avem altă variantă", a afirmat Burghiu.

Potrivit acestuia, soluţiile pot diversificate.

"Există inclusiv un ordin al Ministerului Dezvoltării, un ordin care spune că Ministerul Dezvoltării poate plăti până la 40% din ceea ce înseamnă termie. Bineînţeles că se vor face plăţi şi din alocările bugetare, dar suplimentar, pentru că Primăria Capitalei are au buget de peste 6 miliarde, iar încasatul e undeva la 3 - 3 şi ceva. E o diferenţă fantastică şi vă spuneam doar pentru termie şi transport, cu capitalizarea noastră, ajungem la 3 miliarde", a menţionat Burghiu.

El a adăugat că în ultimii 3 ani - 3 ani şi ceva subvenţia s-a plătit la timp.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: alexandru burghiu