x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ambasadorul României la Londra: Nu voi da nicio asistenţă

Ambasadorul României la Londra: Nu voi da nicio asistenţă

11 Dec 2017   •   10:10
Ambasadorul României la Londra: Nu voi da nicio asistenţă

Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra, a spus că nu va oferi asistenţă niciunuia din cei peste 100 de români care au rămas blocaţi pe aeroportul Luton din cauza zăpezii. „Nu credeţi că exage­răm?”, a declarat Miha­lache.

Ambasadorul Româ­niei la Londra a spus că nu are cunoştinţă de situaţia românilor de pe aeroportul Luton, iar rolul ambasadei este de a reprezenta cetă­ţenii în relaţia cu autori­tăţile, nu cu meteorologia. „Şi eu ce treabă am cu chestia asta, iertaţi-mă, e o chestiune care se întâmplă, nu e în autoritatea statului să se ocupe de zborurile care sunt anulate. Acum cred că exagerăm puţin. Ce asistenţă consulară să dau eu ca ambasadă unor oameni ale căror zboruri se anulează din raţiuni meteorologice. Nu credeţi că am ajuns puţin cam departe?”, a declarat Dan Mihalache, potrivit mediafax.ro.

Dan Mihalache a spus că nu are de ce să ajute nici un român şi nu va acorda niciun fel de asistenţă celor blocaţi pe aeroport. „Ajutaţi în ce fel? Sunt într-o problemă? Au o problemă cu autori­tăţile? Asta e o problemă a ambasadei, nu anularea unor zboruri din motive meteorologice, ceea ce mi se poate întâmpla şi mie ca ambasador. Cred că oarecum am ajuns cam departe cu această discuţie cu asistenţă consulară, cu lucruri care se întâmplă şi care ţin de cum zboară avioanele în lume. Mă interesez asupra acestui subiect, dar vă spun că nu voi da nicio asistenţă nimănui căruia i s-a anulat zborul din motive meteo­rologice. Statul român este responsabil de relaţia cetă­ţenilor săi cu autorităţile, nu cu meteorologia”.

Reamintim că, la sfâr­şitul lunii august, premi­erul Mihai Tudose l-a demis pe consulul român în Portugalia pentru că nu a acordat asistenţă celor peste 100 de români care au rămas blocaţi pe aeroportul din Lisabona.

„Rolul unui consul este să protejeze în statul de reşedinţă interesele cetăţe­nilor români şi să acorde ajutor şi asistenţă”, a spus atunci Tudose.

Pasagerii zborului Wizz Air W6 3302, care urmau să plece de la Londra cu destinaţia Cluj-Napoca, spun că au apelat la autorităţile române, dar nu a răspuns nimeni la ambasadă.

-port în Marea Britanie. În august, un consul a fost demis de premier într-o situaţie identică

Dan Mihalache a spus că nu-l interesează problema celor peste 100 de români blocaţi pe un aero

×
Subiecte în articol: dan mihalache