x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Brădişteanu rămâne condamnat în dosarul Năstase

Brădişteanu rămâne condamnat în dosarul Năstase

de Ion Alexandru    |    08 Dec 2015   •   22:48
Brădişteanu rămâne condamnat în dosarul Năstase
Sursa foto:

La fix trei ani de când a fost trimis în judecată, medicul Şerban Brădişteanu a pierdut, definitiv, contestaţia în anulare împotriva deciziei prin care a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru favorizarea, în 2012, a făptuitorului Adrian Năstase. Judecătorii au recunoscut, practic, dreptul procurorilor de a formula diagnostice, în locul medicilor.

Brădişteanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în data de 6 decembrie 2012, în calitatea lui de şef al Secţiei Chirurgie din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca, pentru favorizarea infractorului, în legătură directă cu infracţiunile asimilate celor de corupţie. După cum se ştie, în mîcpspl locuința lui, pentru a-l aresta, Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, prin împuşcare, fiind salvat în ultimul moment de către unul dintre ofiţerii Serviciului Urmăriri. Chiar şi aşa, Năstase a reuşit să se rănească în zona gâtului, fiind transportat la Spitalul clinic de Urgenţă Floreasca, unde a fost preluat de către Şerban Brădişteanu. Procurorii susţin că medicul a încercat, astfel, zădărnicirea punerii în executare a mandatului de încarcerare a lui Năstase, asumându-şi internarea acestuia în secţia de chirurgie cardio-vasculară, „deşi diagnosticul medical nu impunea internarea în cadrul acestei secţii”. „Brădişteanu Şerban Alexandru a preluat controlul asupra comunicării publice şi a transmis că persoana condamnată are şi alte afecţiuni medicale, care, în realitate, erau secundare celor urgente. De asemenea, inculpatul a evitat să comunice oficial reprezentanţilor poliţiei dacă persoana condamnată poate fi încarcerată. Toate acestea au avut drept consecinţă prelungirea internării în spital şi amânarea momentului transferului la o unitate de detenţie”, arată DNA în rechizitoriu.

Timp de un an, Brădişteanu trebuie să se prezinte regulat la Serviciul de Probaţiune al Tribnalului cureşti,ă nuţe rice chim¬bare de domiciliu sau de reşedinţă şi orice deplasare care depăşeşte opt zile, să comuni¬ce şi să justifice schimbarea locului de muncă şi să furnizeze informaţii de natură a putea fi consultate mijloacele sale de existenţă.

Brădişteanu a avut 27 de înfăţişări în instanţă. Achitat de Completul de 3 judecători de la Înalta Curte, acesta a fost condamnat, apoi, de Completul de 5
 

×