x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cei şase români de pe nava Diamond Princess au ajuns în țară. Ei vor rămâne în carantină

Cei şase români de pe nava Diamond Princess au ajuns în țară. Ei vor rămâne în carantină

22 Feb 2020   •   09:02
Cei şase români de pe nava Diamond Princess au ajuns în țară. Ei vor rămâne în carantină
Sursa foto: Captura Antena 3

Cei şase români de pe nava Diamond Princess care au cerut să fie repatriaţi au fost aduşi în ţară, sâmbătă dimineaţă, cu o aeronavă militară care a aterizat la Baza Aeriană 90. 

Românii au fost coborâți din avionul Spartan, aparținând Forțelor Aeriene Române, și preluați cu ambulanțele și duși cel mai probabil la spital pentru investigații, potrivit Antena 3.

Pe timpul zborului, în aeronava militară au fost montate folii de protecții și chiar înainte de îmbarcare românii au fost testați de echipa medicală.

Rezultatele au arătat că nu sunt infectați cu temutul coronavirus, potrivit informațiilor transmise MInisterului Român al Afacerilor Externe.

 

Aeronava a fost operată de un echipaj condus de locotenent-comandorul Romeo Gârz și a avut la bord o echipă medicală aparținând SMURD București.

Toți cei șase cetățeni români care și-au exprimat dorința de a reveni în țară au fost îmbarcați la bordul aeronavei puse la dispoziție, în cadrul mecanismului european de protecție civilă, de către guvernul italian.

×
Subiecte în articol: diamond princess coronavirus