x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator CFR a scos la licitație realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

CFR a scos la licitație realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

05 Apr 2021   •   10:45
CFR a scos la licitație realizarea proiectului tehnic pentru modernizarea liniei Ilva Mică-Pojorâta

Potrivit unui comunicat al companiei, lucrările vor duce la atingerea unei viteze maxime de circulație de 160 km/h pentru trenurile de călători, respectiv de 120 km/h pentru trenurile de marfă.

„Obiectivul general al contractului de prestări servicii este modernizarea infrastructurii feroviare între Ilva Mică și Pojorâta, pentru integrarea unui transport durabil între regiunea Centrală și Nord-Estică a țării, asigurarea dezvoltării socio-economice a zonelor traversate, îmbunătățirea competitivității economice a României și asigurarea condițiilor necesare pentru creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate pe rețeaua TEN-T”, se arată în comunicat.

Valoarea estimată a contractului depășește 73 de milioane de lei, sursa de finanţare fiind asigurată din Fondul de Coeziune prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei - CEF Sector Transport, în procent de 85% din valoarea eligibilă, iar restul sumei va fi suportat de la bugetul de stat. Durata contractului este de 23 de luni.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 mai 2021.

×
Subiecte în articol: cfr