x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cioloș, avertizează: Dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola

Cioloș, avertizează: Dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola

08 Iul 2020   •   15:59
Cioloș, avertizează: Dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola

Europarlamentarul Dacian Cioloș este de părere că dacă România „nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola”, el spunând că nu este „momentul pentru glume și conspirații”.

 

„Terminați cu prostiile, cu certurile pe subiecte unde și medicii sunt în dificultate, nu e momentul pentru glume și conspirații. Cheloo de la Paraziții, Viorel Cataramă și parlamentarii PSD care fac scandal prin șaormerii nu sunt exemple demne de urmat și nu pot da lecții despre reguli sanitare. În acest moment, vedem cum orice greșeală poate aduce mai mulți infectați și mai multe decese. Mulți dintre inconștienții pe care lumea îi ascultă sau îi citește sunt niște oameni iresponsabili care se joacă cu soarta concetățenilor lor. Guvernul are datoria de a se mobiliza și de a termina cu amatorismele, să scrie legi corecte și să găsească sprijin parlamentar. Și asta chiar dacă are un număr mare de politicieni ostili, pentru că asta înseamnă să guvernezi, nu să împarți posturi la prieteni”, a scris pe Facebook Dacian Cioloș.

El a făcut un apel „către cei responsabili să se trezească în ultimul ceas și să se pună la aceeași masă” - miniștri, parlamentari, specialiști epidemiologi și comunicatori - pentru a găsi rapid soluțiile sanitare și legislative prin care pandemia poate fi stăpânită.

„Creșterea numărului de cazuri zilnice este un indicator extrem de grav care ne arată că legile incoerente scrise în ultimii 30 de ani și relaxarea prea bruscă a regulilor pun în real pericol populația României. Mă îngrijorează și faptul că, dacă țara noastră nu arată că poate controla sanitar această pandemie, vecinii ne vor izola, cu consecințe economice grave pentru economia noastră și pentru bunăstarea cetățenilor. (...) PSD și PNL să nu se joace cu pandemia! Să realizeze ca suntem în fața unui val doi care riscă să fi mai mare și periculos decât primul. Dacă nu o vor face, vor fi responsabili direct de fiecare îmbolnăvire. Și de fiecare deces”, a adăugat fostul premier.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri, că în România a fost depășit pragul de 30.000 de îmbolnăviri, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate 555 de noi cazuri de COVID-19.

Mediafax

×
Subiecte în articol: dacian ciolos