x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cum să protejăm animalele de companie în zilele toride de vară

Cum să protejăm animalele de companie în zilele toride de vară

06 Iun 2020   •   19:00
Cum să protejăm animalele de companie în zilele toride de vară

Animalele de companie pot suferi infarct şi alte probleme de sănătate dacă nu sunt protejate corespunzător în zilele caniculare. Specialiştii PETA fac o serie de recomandări importante pentru stăpânii de câini şi pisici.

Animalele de companie au de suferit în zilele călduroase de vară, mai ales dacă sunt lăsate în curte sau în maşina parcată. Fie că este vorba despre pisici sau câini, aceştia pot face infarct din cauza temperaturilor ridicate, avertizează PETA. Specialiştii îi sfătuiesc pe oameni să asigure temperaturi optime patrupezilor, multă apă proaspătă şi plimbări dimineaţa sau seara, evitându-se plimbările în mijlocul zilei.

Anual, doar în Statele Unite, sute de câini şi pisici mor din cauza caniculei, avertizează reprezentanţii PETA.

Cum să protejăm animalele de companie de vremea toridă

Animalele trebuie ţinute în casă sau în spaţii cu temperaturi optime pentru confortul lor. Spre deosebire de oameni, câinii şi pisicile transpiră doar prin perniţe şi se răcoresc doar atunci când gâfâie. Experţii spun că simpla expunere la soare a animăluţelor le poate pune în pericol viaţa.

Oamenii care văd animale care suferă din cauza căldurii şi nu pot interveni pentru a le ajuta, pot să anunţe autorităţile, de urgenţă.

Nu trebuie lăsate niciodată în autovehicule parcate, chiar şi pentru scurt timp. Temperaturile cresc rapid în maşinile parcate, iar un câine aflat înăuntru poate muri în câteva minute, din cauza unui infarcat cauzat de temperaturile înalte, chiar dacă maşina este parcată la umbră, cu geamurile puţin deschise.

Plimbările pe asfaltul încins şi alergatul trebuie evitate pe cât posibil. Fie că este vorba de o plimbare pe trotuar sau o tură de jogging cu companionul blănos, asfaltul incins afectează lăbuţele câinilor, poate provoca durere, arsuri sau afecţiuni permanente ale lăbuţelor după doar câteva minute de contact cu solul încins.

Alergatul dar şi plimbările trebuie evitate în timpul prânzului, când temperaturile sunt cele mai ridicate.

Aşadar, animalele de companie trebuie ţinute în spaţii cu temperatură optimă, plimbate pe iarbă sau pe pământ de câte ori este posibil. Totodată, acestea trebuie să aibă la dispoziţie apă proaspătă.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: animale de companie canicula