x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Un medic și o asistentă de la Spitalului Militar din Focșani, confirmați pozitivi la coronavirus

UPDATE Un medic și o asistentă de la Spitalului Militar din Focșani, confirmați pozitivi la coronavirus

25 Mar 2020   •   09:56
UPDATE Un medic și o asistentă de la Spitalului Militar din Focșani, confirmați pozitivi la coronavirus
Sursa foto: Captura Antena 3

UPDATE Un medic și o asistentă de la Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmați cu pozitiv cu infecție cu noul coronavirus, anunță, miercuri, Ministerul Apărării Naționale(MApN).Toți pacienții au fost externați și se face o anchetă epidemiologică. Spitalul a fost închis.

„Marți, 24 martie, la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani au fost confirmate pozitiv cu COVID-19 două persoane din rândul personalului medical și auxiliar sanitar.În urma acestei situații, s-a dispus externarea tuturor pacienților și efectuarea anchetei epidemiologice în vederea stabilirii contacților, iar pe timpul acesteia, posibilii contacți sunt plasați în autoizolare, urmând a fi testați”, conform unui comunicat de presă al MApN.

Spitalul Militar de Urgență Focșani se va închide pentru 48 de ore pentru executarea dezinfecției de grad foarte înalt pentru limitarea răspândirii infecției, cu excepția Centrului de Primiri Urgențe.

„În același timp, se vor recolta analize de la toți contacții simptomatici și, în funcție de rezultatele finale ale anchetei epidemiologice, se vor dispune măsuri ulterioare de protecție a personalului medical, în vederea menținerii capacității operaționale a spitalului”, mai precizează oficialii ministerului.

 

Stire initiala În cursul nopții trecute, un angajat de la Laboratorul Spitalului Militar din Focșani și o infirmieră au fost aduși la Secția Infecțioase a Spitalului Județean Focșani, depistați pozitiv cu Covid 19. Nu se știe dacă cei doi au intrat în contact cu infectați sau cu persoane întoarse din străinătate, din zonele de risc, anunță Realitatea.

 

Conform unor surse neoficiale citate de Monitorul de Vrancea, Spitalul Militar din Focșani ar fi în carantină, după ce doi angajați ar fi fost depistați cu coronavirus. Aceștia ar fi ajuns la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, acolo unde sunt testați toți pacienții din Vrancea. Tot pe surse s-a aflat că astăzi și mâine Spitalul Militar va fi închis total pentru dezinfecție.

×