x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator MAE anunță că nu a fost identificat încă niciun cetățean român printre victimele de la Hanau

MAE anunță că nu a fost identificat încă niciun cetățean român printre victimele de la Hanau

20 Feb 2020   •   19:54
MAE anunță că nu a fost identificat încă niciun cetățean român printre victimele de la Hanau

În contextul în care publicaţia „Die Zeit” a anunțat că printre victimele atacurilor comise miercuri seară în oraşul german Hanau s-ar afla imigranţi de origine turcă, bulgară, bosniacă şi română, Ministerul Afacerilor Externe de la București a informat că, până acum, au fost identificate șase dintre cele nouă persoane ucise, însă niciuna dintre acestea nu este cetățean român.  

„Cu privire la informațiile vehiculate în presă referitoare la existența unui cetățean român printre victimele atacului armat din Hanau, MAE precizează că, în conformitate cu informațiile transmise de autoritățile germane, până la acest moment au fost identificate 6 victime din cele 9, nefiind confirmat niciun cetățean român.Vom reveni cu informații imediat după finalizarea procedurilor de identificare”, precizează un comunicat al MAE.

Atacurile comise miercuri seara în două baruri de narghilea frecventate în special de cetățeni de origine turcă s-au soldat cu nouă morţi şi mai mulţi răniţi, având o conotație xenofobă. Presupusul autor este un cetățean german cu vederi de extremă-dreapta.

×