x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Pădurea din piatră”: fragmente din Colecţia de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava

“Pădurea din piatră”: fragmente din Colecţia de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava

de Luminita Ciobanu    |    11 Feb 2015   •   16:52
“Pădurea din piatră”: fragmente din Colecţia de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava
Sursa foto: Iulia Rosca

Muzeul de Ştiinţele Naturii Suceava organizează în perioada 12 februarie -12 martie 2015 o expoziţie cu totul specială: “Pădurea din piatră”. “Prin această expoziţie se urmăreşte valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară. Expoziţia se constituie într-o acţiune cultural - educativă pentru toate categoriile de vizitatori, dar îndeosebi pentru tineri, cărora încercăm să le trezim interesul pentru istoria îndelungată a Pământului”, subliniază organizatorii.

Materialul expus aparţine Colecţiei de Paleontologie a Muzeului de Ştiinţele Naturii din Suceava şi este format din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat care au existat în Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terţiar) pe teritoriul ţării noastre. Aceste “mărturii în piatră” constituie o importantă bază în cercetarea florei actuale. O parte însemnată a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, date despre rezervaţiile fosilifere. Programul de vizitare este de marţi până duminică în intervalul ora 09:00-17:00.

×