x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării, pline de turiști

Plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării, pline de turiști

13 Iul 2020   •   17:10
Plajele sălbatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării, pline de turiști

Plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării au fost pline de turişti și în ultimul weekend. Numai duminică numărul turiștilor pe plaja Vadu a ajuns la 12.000.

Conform Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, și în acest weekend au continuat acțiunile inspectorilor ecologi în colaborare cu reprezentanți ai Poliției Deltei Dunării, care au constatat o creștere a numărului de turiști ce vin în zilele de weekend pe plajele sălbatice de la Vadu, Corbu și Midia.

Astfel, sâmbătă au fost estimați în total pe aceste plaje, aproximativ 9.100 turiști cu 860 de mașini.

Duminică, numărul turiștilor a fost vizibil mai mare, fiind estimați numai pe plaja Vadu 12.000 de turiști cu 750 de mașini, iar în total, aproximativ 14.000 turiști cu 1400 mașini.

Au fost aplicate sancțiuni persoanelor care nu au respectat regulile de vizitare ale acestor plaje neamenajate ce fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării, respectiv celor care au campat ilegal și au parcat mașinile și rulotele pe vegetația existentă în habitatele de interes comunitar.

În total, în acest weekend, au fost aplicate 52 de sancțiuni în valoare totală de 36.000 lei.

Zonele costiere naturale Vadu, Corbu, Midia fac parte din Rezervația Biosferei Delta Dunării și au statut de „Site Natura 2000” incluzând habitate specifice și specii de interes conservativ deosebit de valoroase la nivel european și mondial.

(sursa: Mediafax)

×