x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Preafericitul Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

Preafericitul Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis

22 Iul 2021   •   17:50
Preafericitul Daniel a fost decorat de președintele Klaus Iohannis
Sursa foto: Lucian Alecu

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a fost decorat de președintele României Klaus Iohannis. Preafericitul Daniel împlineşte joi 70 de ani.

Ceremonia de decorare a Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc la Palatul Cotroceni.

Președintele i-a adresat patriarhului un mesaj de felicitare și a vorbit despre importanța bisericii în societate, inclusiv în ceea ce-i privește pe românii din străinătate.

„Una dintre provocările cele mai complexe căruia îi răspundeți cu succes este păstrarea coeziunii în comunitățile românești din diaspora”, a spus președintele Iohannis după ce i-a înmânat decorația Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române.

Conform programului stabilit de Patriarhei, joi, la Altarul de vară al Catedralei Patriarhale este săvârşită o slujbă de Te Deum ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra Bisericii Ortodoxe Române, a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi asupra ierarhilor, clericilor, monahilor şi credincioşilor mireni.

La finalul acestei slujbe se citește Actul Aniversar al Sfântului Sinod, la împlinirea vârstei de 70 de ani ai Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

De asemenea, în sala Aula Magna din Palatul Patriarhei se desfășoară un moment aniversar, în timpul căruia sunt prezentate mesajele din partea autorităţilor de stat, precum şi din partea altor instituţii publice.

×