x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Record „alarmant”. NASA face avertizări referitoare la pericolul iminent al încălzirii globale

Record „alarmant”. NASA face avertizări referitoare la pericolul iminent al încălzirii globale

21 Mai 2016   •   11:56
Record „alarmant”. NASA face avertizări referitoare la pericolul iminent al încălzirii globale

Agenţia Spaţială Nord-Americană (NASA) a dezvăluit că luna trecută a fost cea mai calduroasă lună aprilie din 1880, anul în care au început să se înregistreze temperaturile, până în prezent.

Mai mult decât atât, NASA a utilizat ca referinţă datele globale dintre 1951 şi 1980 pentru a face un raport şi a constatat că în luna aprilie 2016 temperaturile au crescut cu 1,11 grade C faţă de media acestor ani.

Potrivit Gaceta.es, luna trecută reprezintă şi a şaptea lună consecutivă în care temperatura bate recordul absolut stabilit anterior.

"Ştiam că El Niño va avea un impact major, dar nimeni nu se aştepta la acest salt", care "este cu adevărat alarmant", a declarat meteorologul Eric Holthaus pentru cotidianul The Independent.

Acelaşi specialist a ţinut să menţioneze că estimările nu sunt tocmai optimiste şi că în următoarele şase luni temperaturile vor fi mai mari decât maximele înregistrate anterior.  

×