x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Rovana Plumb: Prin realizarea sistemului integrat al ONRC, PSD face un nou pas spre debirocratizare

Rovana Plumb: Prin realizarea sistemului integrat al ONRC, PSD face un nou pas spre debirocratizare

04 Apr 2019   •   15:09
Rovana Plumb: Prin realizarea sistemului integrat al ONRC, PSD face un nou pas spre debirocratizare

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat joi că, prin realizarea sistemului electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, guvernarea PSD face "un nou pas pentru debirocratizare".

"Astăzi, din nou, guvernarea PSD face un nou pas pentru debirocratizare. Practic, 40 de milioane de euro, din care 36 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile, vin să susţină realizarea unui sistem informatic pentru tot ceea ce înseamnă cetăţeni, oameni de afaceri, mediul de afaceri în general, într-un cuvânt toate documentele care au legătură cu înfiinţarea unei afaceri, comunicarea de date legate de activitatea ei, derularea unei afaceri, informarea necesară pentru derularea unei afaceri, care au legătură cu Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, vor fi accesate şi furnizate online. În acest fel eliminăm un munte de hârtii, semnături şi de timp pierdut între ghişee, care, de fiecare dată, pun nervii la încercare oamenilor de afaceri. Este un proiect important prin care, încă o dată, vrem să demonstrăm deschiderea noastră, transparenţa totală şi faptul că fiecare dintre antreprenori, mediul de afaceri, cetăţeni este firesc să simtă în instituţiile statului un aliat", a precizat Rovana Plumb, la ceremonia de semnare a contractului de finanţare pentru proiectul "Sistem electronic integrat al ONRC consolidat şi interoperabil destinat serviciilor de e-guvernare centrate pe evenimente de viaţă".

Ea a adăugat că mediul de afaceri are un mare aport la tot ceea ce înseamnă creşterea economică, creşterea competitivităţii României.

"Numai pentru sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii România beneficiază, în actuala perioadă de programare, de 3,7 miliarde de euro, din care, în momentul de faţă, beneficiază mii de cetăţeni, de companii, de întreprinderi mici şi mijlocii, care au în derulare contracte de 2,9 miliarde de euro. Şi, dacă ar fi să vorbim despre proiectul nostru de 40 de milioane de euro, din care 36 de milioane de euro fonduri europene nerambursabile, el se derulează prin Programul Operaţional Competitivitate, program care are în derulare o sumă aferentă contractelor de 960 de milioane de euro în momentul de faţă", a mai spus Rovana Plumb. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Rovana Plumb